Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a
09 dec 2021, Bucuresti

Despre eveniment

CONTEXT

  • Paradoxal, cheltuielile sistemelor medicale la nivel mondial au scăzut în perioada Covid-19: redistribuirea fondurilor către contracararea pandemiei și reticența oamenilor de a mai merge la spital pentru alte afecțiuni au însemnat, când tragem linie, bani mai puțini cheltuiți în spitale.
  • Adevăratele costuri ale acestui fenomen se vor vedea însă în următorii ani, atrag atenția experții din sănătate. Atunci, toate afecțiunile nediagnosticate la timp din cauza pandemiei vor sufoca sistemul medical.
  • După aproape 20 de luni de pandemie, totuși, sistemul sanitar dă semne de oboseală. În contextul  majorării prețurilor la utilități și al deficitului major de personal, presiunea pe sistem va fi  mai mare ca niciodată.
  • Ce vor face autoritățile? Care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual? Vor fi lăsați, din nou, bolnavii cu suferințe cronice să aștepte luni în șir internarea și tratamentele la care au dreptul?

Conferința Profit.ro își propune să obțină răspunsuri clare și realiste legate de  viitorul sistemului sanitar din România, legate de soarta pacienților și a tratamentelor de mare necesitate. Pentru acesta am invitat autorități, pacienți, manageri de spitale din sistemul public și cel privat,  medici, companii farma, investitori.

TEME DE DISCUȚIE:

  • Există soluții de avarie? Care este planul de redresare și de inovare în domeniul sănătății. Despre ce efort bugetar putem vorbi?
  • Vaccinarea sau izolarea. Imunitatea colectivă. Tratamente. Spitalele la limita de supraviețuire, pe fondul majorării costurilor la utilității și deficitului acut de specialiști.

Eveniment LIVE pe Profit News TV,  www.profit.ro și pe pagina de Facebook Profit.ro 

Agenda

09:30 – 09:35

Cuvânt de deschidere Profit.ro - Elvira Gheorghiță

09:35 – 09:45

Discurs

Conf. Dr. Diana Loreta PĂUN, Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială
09:45 – 11:30

Panel I - Există soluții de avarie? Care este planul de redresare și de inovare în domeniul sănătății. Despre ce efort bugetar putem vorbi?

Prof. Dr. Alexandru Rafila, Ministrul SănătățiiDr. Nelu Tătaru, Președinte, Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera DeputațilorProf. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul RomânieiDr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor InterneConf. Dr. Adela Cojan, Președinte interimar, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)Luana Gabriela Ionașcu , Government Affairs Lead Romania, Bristol Myers SquibbDr. Sorin Ungureanu, Director General Adjunct, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)
11:35 – 13:00

Panel II - Vaccinarea sau izolarea. Imunitatea colectivă. Tratamente. Spitalele la limita de supraviețuire, pe fondul majorării costurilor la utilității și deficitului acut de specialiști.

Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul SănătățiiConf. Dr. Carmen Orban, Director General, Grupul MonzaProf. Dr. Anca Coliță, Manager, Institutul Clinic FundeniConf. Dr. Simin Aysel Florescu, Manager, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor BabeșDan Zaharescu, Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)Prof. Dr. Elena Copaciu, Șef Secție ATI, Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”Radu Gănescu, Președinte, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)Dr. Radu Lupescu, Medic ATI, Clinica Rhéna, Strasbourg, Franța

Speakeri

  • Partener

  • Bristol
  • NORDIS
  • Partener Media

  • KLARMEDIA
  • LOOK Plus
  • News.ro
  • Profit News TV

Loc

LIVE pe Profit News TV, www.profit.ro (https://www.profit.ro/live) și pagina de Facebook.com/Profit.ro

Live

Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro