Profit Health.forum - Sănătatea în România pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pregătire și perspective. Dispare criza în 2019?
12 nov 2018, Bucuresti

Despre eveniment

Sistemul sanitar din România nu are chiar cea mai bună imagine în fața organismelor europene, din cauza finanțării reduse, utilizării ineficiente a resurselor publice și accesării greoaie a fondurilor europene. Reforma sistemului sanitar nu și-a arătat eficiența din cauza unui grad ridicat de instabilitate politică.

Problemele cu care se confruntă sistemul medical românesc sunt accesul redus la asistența medicală în zonele rurale, mortalitatea prin boli cardiovasculare și cancer pulmonar, de sân și colorectal, creșterea numărului de cazuri noi de HIV/SIDA și scăderea ratelor de imunizare, lipsa de medicamente și de aparatură de specialitate, spitale cu circuite vechi și igienă precară, o lege sanitară ale cărei modificări depășesc forma inițială a legii și care devine tot mai greu aplicabilă, la care se adaugă migrația medicilor. Toate acestea fac din sistemul sanitar unul codaș al Europei.

Fiecare ministru a avut în agendă rezolvarea acestor probleme și chiar au promis spitale noi și bine dotate.  Dar, din păcate, lucrurile nu au avansat, iar în ultimii cinci ani, au fost pierdute și 500 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

La această conferință intenționăm să realizăm o analiză actuală a problemelor din sistem, dar mai ales să conturăm soluții imediate sau pe termen mediu pentru creșterea calității serviciilor medicale în sprijinul pacienților, dar și al angajaților din sănătate.  

Temele vor fi dezbatute de autorități, pacienți, medici, personal medical, reprezentanți ai industriei farma, asiguratori, reprezentanți ai spitalelor de stat, managerii din cele mai mari clinici private din România.

TEME DE DISCUȚIE:

• SISTEMUL SANITAR ROMÂNESC - BILANȚ 2018

• CARE SUNT CELE MAI GRAVE PROBLEME CU CARE SE VA CONFRUNTA SISTEMUL ÎN 2019?

• REZISTENȚA ANTIMICROBIANĂ ȘI INFECȚIILE ASOCIATE

• VACCINAREA

• ACCESUL LA MEDICAMENTE INOVATIVE - În sfârșit, România este un exemplu pozitiv în UE privind testarea și tratarea pacienților cu Hepatită.

• CONSTRUCȚIA SPITALELOR REGIONALE

Eveniment cu transmisiune directă pe Profit TV.

 

Galerie foto

Agenda

09:00 – 09:30

Înregistrarea participanților

09:30 – 09:35

Cuvânt de deschidere Profit.ro - Elvira Gheorghiță

09:35 – 10:00

Discurs Ministerul Sănătății

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății
10:00 – 11:30

Panel 1 - Sistemul sanitar românesc în 2018

Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația PrezidențialăMarinela Debu, Președinte, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO)Laszlo Attila, Președinte al Comisiei pentru Sănătate din Senatul RomânieiDr. Mihaela Ion, Director General Adjunct - Medic Șef, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)Lucian Bondoc, Managing Partner, Bondoc & AsociațiiAnca Crupariu, Șef Departament Politici și Strategii, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM)
11:30 – 11:45

Pauză cafea

11:45 – 13:00

Panel 2 - Accesul pacienților la medicamente

Adrian Ionel, Director General, UnifarmRobert Popescu, Președinte, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR)Diana Mereu, Director Executiv, RASCIDr. Călin Gălășeanu, Președinte, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)Eduard Dobre, Director Executiv, PALMED
13:00 – 14:00

Panel 3: Situația spitalelor publice și private

Conf. Univ. Dr. Carmen Orban, Manager, Institutul Clinic FundeniAdriana Nica, Manager, Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB)Luca Militello, CEO, Grupul Monza RomaniaProf. Dr. Mircea Cinteză, Membru, Colegiul Medicilor din Municipiul BucureștiRadu Gănescu, Președinte, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)
14:00 – 15:00

Pauză de prânz

Speakeri

  • Partener

  • ABBVIE
  • ADEM România
  • ADRFR
  • Bondoc & Asociații
  • Spitalul Monza
  • Partener Media

  • Profit News TV
  • News.ro

Loc

Hotel Crowne Plaza București

(sala Crown C+D)

B-dul Poligrafiei nr.1, Sector 1



Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro