Piața muncii, între criză și reinventare
20 feb 2020, Bucuresti

Despre eveniment

Piața muncii, între criză și reinventare

Metodele tradiționale de motivare a angajaților par să nu mai aibă succes în actualul context economic, în care piața muncii duce lipsă de specialiști în aproape toate domeniile, iar tentația de a pleca în alte țări este foarte mare.

Facilitățile fiscale au create punctual stimulente în anumite domenii, însă problemele fundamentale sunt încă departe de a fi rezolvate, pe o piață care reușește cu greu să se mențină competitivă. Tinerii și-au crescut pretențiile salariale, chiar dacă experiența pe postul respectiv nu este una bogată, iar firmele caută soluții prin care să reușească să-și pastreze angajații valoroși, dar și să găsească noi angajați bine pregătiți la costuri care să permită continuarea unei activități profitabile. Bătălia pe salarii a ajuns la un nivel la care multe dintre firme nu mai pot concura.

În aceste condiții, una dintre marile provocări ale specialiștilor de HR a devenit găsirea unor metode noi de retenție și motivare a angajaților, adaptate la specificul actual al pieței. Pe acest fond, companiile își schimbă strategiile de resurse umane, investind în formarea profesioniștilor.

Provocările merg mai departe și în zona necesităților de pregătire și chiar recalificare a angajaților, pentru a ține pasul cu tehnologia sau digitalizarea proceselor, dar și în căutarea unor modele organizaționale flexible și capabile să se adapteze din mers provocărilor și schimbărilor tot mai rapide.

TEME PRINCIPALE ÎN DEZBATERE

-       Cât de competitivă este în momentul de față România pe piața muncii din Europa de Est. Cum ne poziționăm față de concurența piețelor asiatice?

-       Decalaje între București și orașele mari vs restul țării

-       Cât de mare este deficitul de angajați în diferite industrii? În ce măsură politicile fiscale și sociale ale statului ajută?

-       Ce soluții găsesc companiile private pentru deficitul de angajați pe piața locală (foarte multe companii, din construcții, retail, turism, etc încep să aducă angajați din Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, negăsind angajați locali)

-       Cum pot fi păstrați și stimulati angajații valoroși pentru a rămâne in companie? Ce scheme de motivare au eficiență mai mare?

-       Transformări și provocări în metodele folosite de departamentele de HR pentru evaluarea angajaților

-       Cum răspund organizațiile provocării de a lucra cu patru generații de angajați cu profile și nevoi diferite.

-       Cum cointeresăm angajații în evoluțtia și performanțele firmei?

Galerie foto

Agenda

09:00 – 09:30

Înregistrarea participanților și Welcome coffee

09:30 – 09:35

Cuvânt de Deschidere Profit.ro - Oana Osman, Redactor-Șef

09:35 – 10:00

Discurs de deschidere

Ionel Dancă, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului RomânieiEmil- Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Șeful Turismului Românesc
10:00 – 11:30

Panel I: Cât de competitiva e în realitate piața muncii din România. Context economic, fiscal și social.

Larisa Papp, Director, Direcția Relații de Muncă, Inspecția MunciiDaniel Mischie, Director General, City GrillCălin Ile, Președinte, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) Dragoș Anastasiu, Grupul Eurolines, Președintele Camerei de Comerț Româno-GermanăRay F. Iunius, Director de dezvoltare și profesor la Ecole Hôtelière de Lausanne și Universitatea din Lausanne (HEC)Octavian Moldovan, Director General, Palatul Suter Adriana Iftime, Director General, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC)
11:30 – 11:45

Coffee Break

11:45 – 13:00

Panel II: Cum răspund companiile, prin strategiile de resurse umane, provocărilor actuale ale pieței - Retenția angajaților, atragerea oamenilor potriviți, digitalizarea proceselor.

Monica Mardare, HR Director, Luxoft RomâniaAndreea Mihnea, HR Director, UiPath RomâniaCătălin Micu, Partner, Zamfirescu Racoți Vasile & PartnersAndreas Fuhrmann, Managing Partner, TransearchZoe Dobre, HR Manager, City GrillDaniela Șerban, HR Manager, Iași Studio, Cognizant SoftvisionAndreea Bucur, General Manager HR, WNS RomâniaLorena Furtuna, HR Senior Manager, Oracle România
13:00 – 14:00

Business Lunch

Speakeri

  • Partener

  • ZRVP
  • Partener Media

  • Profit
  • News.ro

Loc

JW Marriott Bucharest Grand Hotel

(sala Constanța)

Calea 13 Septembrie nr 90



Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro