Abonament medical, asigurare de sănătate sau amândouă? Ce câștigă pacientul?
20 mai 2016, Bucuresti

Despre eveniment

Abonamentele medicale au apărut în România în același timp cu multinaționalele, fiind oferite ca beneficiu angajaților, care astfel au avut acces la servicii medicale private.
 
În același timp, abonamentele au avut un rol foarte important în dezvoltarea și extinderea sectorului de servicii medicale private, evaluat astăzi la peste 600 milioane euro anual.
 
Asigurările private de sănătate au pătruns cu greu pe piața românească, multe fiiind dezvoltate tot de rețelele private în parteneriat cu asigurători, și abia au ajuns să valoreze câteva zeci de milioane euro.
 
Asta și din cauză că cei mai mulți români nu au făcut distincția între cele două produse și fără să știe că în realitate ele se completează reciproc.
 
Abonamentele pun accent pe prevenție și includ o serie de servicii și analize gratuite precum și discounturi la investigații complexe sau servicii spitalicești, dar te limitează la un furnizor. 
 
Aici fac diferența asigurările de sănătate,care vin în completarea abonamentelor și acoperă intervenții complicate, nașterea, spitalizarea, tratamente ale unor boli cornice și acces la mai mulți furnizori de servicii medicale.
 
În prezent, abonamentele au ajuns să nu mai fie considerate un beneficiu de către angajați, ci un lucru firesc, iar pasul următor este asigurarea privată de sănătate, complementară la abonament.
 
Teme de discuție
 
•Rolul abonamentelor pe piața serviciilor medicale. Mai este loc de creștere pentru segmentul de abonamente medicale sau a venit vremea completării cu asigurări de sănătate?
•Care sunt avantajele abonamentului de sănătate și cum a reușit acest segment să se impună în fața asigurarilor private de sănătate?
•Care sunt avantajele încheierii unei polițe private de sănătate? Este o soluție accesibilă pentru români?Cât costă? Ce câștigă pacientul? Soluții pentru creșterea segmentului de asigurări de sănătate.
• Cât de mult sunt dispuși românii să plătească pe cheltuiala lor proprie pentru serviciile medicale ?
•Ce beneficii aleg să ofere angajaților marile companii: abonamente de săntăte sau asigurări  de sănătate?

 

Galerie foto

Agenda

09:30 – 10:00

Inregistrarea participanților

10:00 – 12:30

Panel"Abonament medical, asigurare de sănătate sau amândouă? Ce câștigă pacientul?""

Sorin Mititelu, Membru Comitetul de Direcție UNSARPrezentare speakerAdrian Peake, Director General, Medicover RomâniaAndrei Trofin, Director Resurse Umane Romania si Bulgaria, Philip Morris InternationalSergiu Neguț, Consultant și Board adviser Intermedicas,Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management RomâniaSilvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits
12:30 – 13:30

Lunch

Speakeri

  • Partener

  • Medicover
  • UNSAR

Loc

WeLoveDigital Unirii

(sala Etaj 5)

Strada Radu Vodă 17, etajele 4 și 5, sector 4, București, România



Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro