Despre eveniment
România 10 ani în UE. Progrese, perspective de dezvoltare, provocări
- Este România pregatită să recupereze cât de mult din ce nu a făcut în ultimii ani și să se ancoreze în politicile europene care favorizează dezvoltarea? Cand vom avea o strategie post aderare coerentă?
- Are clasa politică astăzi, forța să participe la întocmirea unui plan de țară pentru următorii 20 de ani sau mai mult, cu obiective strategice asumate de toate forțele politice de astăzi și din viitor indiferent care ar fi ele?
- Au fost strategiile de dezvoltare ale României documente relevante pentru mediul de afaceri sau autorități? Ce schimbări ar fi necesare pentru a crește relevanța acestor documente?
- Rămâne aderarea la Zona Euro singura țintă care ancorează mai eficient politicile economice și limitează derapajele?
- În ce măsură pot fi integrate și ar trebui integrate în planurile de afaceri din mediul privat perspectivele geo-stategice, mai ales într-o lume cu multe evoluții imprevizibile. Care sunt modalitățile de a susține din această perspectivă companiile românești?
- Ar putea regionalizarea și creșterea autonomiei locale să sporească, de fapt, capacitatea economiei și a administrației de a face față procesului de globalizare?
- Zonele de potențial identificate în România până în prezent sunt potrivite schimbărilor de paradigmă și de realități economice care se întrevăd la orizontul următorilor 10-20 de ani?
- În ce măsură este capabilă România să se dezvolte fără susținerea semnnificativă a capitalului străin.
- Modelul bancar european trece el însuși printr-un proces de reformă, economisirea garantată fiind limitată doar la nivelul retailului, cu un puternic accent pe riscul investițional pentru ceilalți deponenți. Va continua sistemul bancar să fie principalul finanțator al activității economice?
- Care sunt șansele reale de a duce bursa în poziția de finanțator real al economiei?
- Care sunt principalele carențe ale societății și mediului de afaceri românești, care pun în pericol dezvoltarea durabilă a țării?
- Există o percepție negativă a societății în privința oamenilor de afaceri? Cum se poate schimba o astfel de situație? Este noua generație de oameni de afaceri tentată să construiască lideri regionali sau chiar mondiali?
- Tendințe și predicții pt 2017: Mixul energetic al României; Se anunță investiții noi? Ce opțiuni de investiții și dezvoltare au micii producători? În ce măsură necesitatea geostrategică a interconectării se suprapune cu necesitatea izvorâtă din logica economică a businessului energetic în general?
Galerie foto
Agenda
- 09:00 – 10:00
Înregistrarea invitaților&welcome coffee
- 10:00 – 10:20
Cuvânt de deschidere : Liviu Voinea, Viceguvernator BNR
- 10:20 – 10:03
Keynote speech
Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei în România- 10:35 – 10:50
Keynote speech
Paul Brummell, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii în România- 10:50 – 11:05
Keynote speech
Achim Tröster, Ministru Consilier, Adjunct al Ambasadorului Germaniei- 11:05 – 11:20
Keynote speech
Dean Thompson, Deputy Chief of Mission, Ambasada SUA- 11:20 – 11:40
Coffee break
- 11:40 – 13:00
Panel:Perspective de creștere sustenabilă. Viziunea mediului de afaceri
Lucian Croitoru, Consilier pe probleme de politica monetară al guvernatorului Băncii Naționale a RomânieiEric Stab, Președinte, Foreign Investors CouncilSergiu Manea, Președinte al Consiliului Patronatelor BancareMariana Gheorghe, CEO, OMV PetromFady Chreih, Director General, Regina MariaLudwik Sobolewski, Director General,BVBDan Badin, Partener coordonator servicii fiscale și juridice, Deloitte România- 13:00 – 14:00
Business Lunch
- 14:00 – 15:00
Panel: Servicii Financiar- bancare. Tendințe și strategii în contextul schimbărilor legislative din Europa;
Valentin Lazea, Economist Sef, BNRSergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, ARBLucian Anghel, Președinte BVB si Președinte BCR Banca pentru LocuințeFrançois Bloch, Director General, BRD Groupe Societe GeneraleSteven van Groningen, Președinte, Raiffeisen Bank Omer Tetik, Director General Banca TransilvaniaCătălin Crețu, Director General, România, Croația, Malta și Slovenia, VisaAndreea Dobra, Director de afaceri publice România, Ungaria, Slovenia, Croația, Mastercard- 15:00 – 16:00
Panel:Energie ”Tendințe.Predicții.Investitii.Strategii pe termen mediu și lung”
Radu Dudău, Co-founder &Director Energy Policy GroupOana Truță, Vice Președinte, Franklin Templeton Investment Management Ltd UK, Sucursala BucureștiIon Sterian, Director General, TransgazDumitru Rotar, Director general Adjunct RomgazCorneliu Bodea, Președinte al Asociației Centrul Român al Energiei& CEO AdremCiprian Alic, Director Departament Accesare Fonduri Europene și Relații Internaționale, TransgazArtur Stratan, Business Development Manager, Amromco Energy & Membru Bord ROPEPCA
Speakeri
Loc
BNR
(sala Mitiță Constantinescu)Strada Lipscani nr. 25, sector 3, București
Contact
Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro