"}

MAKING THE RIGHT MOVES I a Strategic Thinking Conference
28 nov 2017, Bucuresti

Despre eveniment

Garry Kasparov, considerat cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor, fost campion mondial pe parcursul a 15 ani consecutivi și cel mai tânăr campion mondial din istoria șahului, vine în premieră la București pe 28 noiembrie pentru a participa la conferința Profit.ro “MAKING THE RIGHT MOVE”
 
In cadrul  evenimentului Garry Kasparov  va dezvălui secretele unei gândiri strategice în afaceri, ce impact vor avea pentru oameni în scurt timp deciziile politice actuale și cum trebuie să ne folosim concret de tehnologie pentru a avea succes în orice domeniu. El va dezvălui și ce s-a întâmplat în legendarele partide de șah avute cu supercomputerul IBM Deep Blue, urmărite de milioane de oameni în timp real.
 
În timpul conferinței, unde participanților va fi distribuită și cartea “Vine iarna! De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”, Garry Kasparov va împărtăși audienței opiniile sale despre
 
  • Gândirea strategică și modul în care trebuie folosită în afaceri (studii de caz Boeing și Apple) și cum îți poți folosi intuiția pentru maximizarea avantajelor strategice și luarea deciziilor
  • Impactul progreselor tehnologice asupra procesului decizional 
  • Diferența dintre tacticieni și strategi și cum te poți transforma într-un strateg veritabil, dar și ce rol joacă învățarea continuă și autoanaliza în acest proces 
"Vă voi provoca să îmbrăcați haina liderilor și a conducătorilor din diferite domenii de activitate. De la candidații la Președinție, la CEO sau comandanți de navă pe timp de război. Nu este amploarea unei decizii sau a nivelului de conducere. Este procesul. Când vom termina, veți conștientiza mai mult ca oricând abilitățile și punctele dvs forte  sau slăbiciunile ca factor de decizie. S-ar putea să nu reușim să schimbăm hardware-ul cu care ne-am născut, adică ADN-ul nostru, dar vom ști cum putem upgrada software-ul nostru! " Garry Kasparov 
 
Garry Kasparov despre Gîndirea strategică
 
Mulți au încercat să obțină de la Kasparov o listă simplă de sfaturi despre cum să gândească, să ia decizii și să câștige. Chiar dacă șahul oferă metafore pline de sens pentru afaceri, cele două domenii sunt diferite, lucru punctat chiar de Kasparov. Condițiile de pe tabla de șah sunt fixe, la fel și regulile. Unele sfaturi se aplică, totuși, și în afara jocului. Atât în șah, cât și în lumea afacerilor este necesar să cunoști regulile de bază înainte de face orice mutare, dar pentru a deveni un strateg de excepție este nevoie de mai mult. Nu este suficient doar să reacționezi, este nevoie și de inițiativă. Inițiativa este cea care separă tacticienii de strategi. Chiar dacă pentru mulți este neplăcut să fie cei care preiau inițiativa, “așteaptă și vezi ce se întâmplă” poate fi calea spre eșec într-o lume care se schimbă rapid, arată Kasparov. 
 
CONCENTRARE, RĂBDARE ȘI RISC: “EȘECUL ESTE INEVITABIL ÎN DRUMUL SPRE SUCCES” 
 
Potrivit unor studii, persoanele cu abilități cognitive ridicate sunt mai răbdătoare, dar și mai dispuse să își asume riscuri. Chiar dacă termenul “risc” ne poate duce cu gândul la ceva negativ, asumarea riscurilor nu presupune doar pericole, ci și oportunități. “Atât răbdarea, cât și concentrarea sunt importante. Ele pot fi utile în situații diferite. Întotdeauna am fost concentrat jocurile de șah, dar acest lucru nu înseamnă că am fost mereu răbdător. Răbdarea nu prea face parte din felul meu de a fi, dar am știu că este importantă atunci când înveți. Răbdarea este capacitatea ta de a accepta eșecul. Acordăm, adesea, prea multă importanță eșecului. Eșecul este inevitabil în drumul spre succes”, afirmă Kasparov, în publicația Nordic Business Report.  
 
ANTRENEAZĂ-ȚI INTUIȚIA: “GÂNDEȘTE-TE LA INTUIȚIA TA CA LA UN MUȘCHI” 
 
Faptul că o persoană cunoscută pentru abilitățile raționale de excepție pune accent pe intuiție, un proces prin care oamenii trag concluzii fără metode analitice, poate fi surprinzător. Potrivit lui Kasparov, trăind într-o lume a deciziilor luate pe baza datelor, oamenii au devenit rezervați față de propria intuiție. “Trebuie să inveți să iți asculți intuiția, adică să te folosești de ea. Gândește-te la intuiția ta ca la un mușchi. Aleargă și fă flotări! Trebuie să o întărești”, spune șahistul. 
 
FOLOSEȘTE AVANTAJELE LA MAXIMUM: “NU EXISTĂ STIL RĂU SAU BUN” 
 
Identificarea și analizarea avantajelor competitive reprezintă primii pași în crearea strategiei. Având în vedere că avantajul competitiv este dat de particularități, dezvoltarea unui stil unic este crucială. “Găsește o metodă prin care să îți poți folosi avantajele. Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să-ți schimbi stilul. Nu există stil rău sau bun. Faptul că ești agresiv sau defensiv nu înseamnă că o să pierzi sau o să câștigi. Important este felul în care îți folosești avantajele”, explică Kasparov. 
 
FII SINCER CU TINE: ”CEILALȚI VOR MUNCI DIN GREU PENTRU A IDENTIFICA CE AI FĂCUT GREȘIT ȘI, DATA VIITOARE, VOR FI PREGĂTIȚI” 
 
Potrivit criticilor, Kasparov este un arțăgos îngâmfat, genul de persoană care își susține opinia până la final. Totuși, încrederea în propria persoană a șahistului se bazează pe ore întregi de analiză a propriilor gânduri și decizii și evaluarea riguroasă a fiecărui eveniment. “Trebuie să îți înțelegi punctele slabe. Putem crede că o victorie se datorează măreției noastre. De multe ori nu înțelegem că, deși am câștigat, am făcut greșeli. Este vital să analizezi ce ai greșit, chiar dacă ai câștigat. Ceilalți vor munci din greu pentru a identifica ce ai făcut greșit și, data viitoare, vor fi pregătiți”, atarge atenția celebrul jucător de șah, sfaturi concrete și detaliate urmând să le prezinte la București.
 
Despre Kasparov
 
Garry Kasparov este considerat cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor, fost campion mondial pe parcursul a 15 ani consecutivi și cel mai tânăr campion mondial din istoria șahului.
Kasparov a câștigat Campionatul de Juniori la șah al Uniunii Sovietice la vârsta de 12 ani, iar la 17 ani a cuceritul titlul mondial la aceeași categorie. Faima internațională a obținut-o în 1985, când, la vârsta de 22 de ani, a intrat în istoria șahului drept cel mai tânăr campion mondial, titlu pe care l-a apărat timp de 5 ani, inclusiv în fața principalului său rival, Anatoli Karpov.
Partidele istorice împotriva supercomputerului IBM Deep Blue, jucate între 1996 și 1997, au avut un rol important în popularizarea inteligenței artificiale și a șahului la nivel global.
 
Kasparov a fost unul dintre primii susținători proeminenți ai reformelor democratice din Uniunea Sovietică și a sprijinit eforturile lui Boris Elțîn pentru transformarea URSS.
În 1990, Kasparov și familia lui au fost printre locuitorii evacuați din orașul Baku, în timpul pogromului împotriva populației armene.
Kasparov s-a retras din șahul profesionist în 2005 și s-a alăturat mișcării avangardiste pro-democrație din Rusia. În 2012, Kasparov a fost numit președintele Fundației pentru Drepturile Omului, unde i-a succedat lui Vaclav Havel. Opozant al președintelui Vladimir Putin și confruntat cu perspectiva arestului, Kasparov a părăsit Rusia în 2013 și s-a mutat în New York.
 
Orator și scriitor
 
Kasparov este editorialist la Wall Street Journal din 1991 și comentează frecvent pe subiecte din sferele politicului și apărării drepturilor omului. De asemenea, fostul șahist profesionist este membru în consiliul consultativ al Fundației pentru o Robotică Responsabilă, ce militează pentru dezvoltarea și utilizarea responsabilă a roboților, precum și Ambasador pe probleme de Siguranță pentru Avast Software. Kasparov este autorul a două serii de succes despre șah, “Predecesorii mei” și “Șahul modern”, iar cartea sa “How life imitates chess” (“Cum imită viața șahul”), a fost tradusă în peste 20 de limbi.
În 2015 a publicat cartea “Vine iarna! De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”, un mix de evenimente istorice, memorii și analize ale evenimentelor curente.
 
“Deep Thinking: Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity Begins” („Unde se termină inteligența artificială și începe creativitatea umană”), publicată în luna mai a acestui an, este cea mai recentă lucrare a lui Kasparov. Cartea detaliază partidele împotriva Deep Blue, anii de cercetare și discursurile pe tema relațiilor dintre oameni și computere și colaborările cu Institutul despre Viitorul Umanității de la Universitatea din Oxford.
“Inteligența artificială va transforma tot ceea ce facem și trebuie să facem progrese ambițioase în singurul domeniu în care roboții nu pot concura cu oamenii: să visăm la scară mare”, scrie Kasparov. “Computerele ne vor ajuta să ne atingem țelurile. În loc să ne temem de ceea ce mașinăriile pot să facă, ar trebui să ne preocupe mai mult ceea ce încă nu pot să facă”.
 

Galerie foto

Agenda

09:30 – 10:00

Inregistrarea participanților & Welcome coffee

10:00 – 11:00

Dezbatere: Antrenorii geniilor

Prof.Marian Staș, Expert in Educatie, Harvard Visiting ProfessorProf. Dr. Florin Colceag, Antrenorul GeniilorProf. Mihai Bălună, Antrenorul Olimpicilor la matematicaProf. Ion Băraru, ”Părintele galacticilor” NASA
11:00 – 11:30

Coffee break

11:30 – 13:00

Panel “”Making a Strategic Move””

Iulian Stanciu, CEO, eMagIon Sturza, Fondator și președinte al Fribourg Capital, fondul de investiții care deține și retailerul Elefant.roAndrei Pitiș, VP Engineering & Head of Bucharest Office, Fitbit & Founder Vector WatchVoicu Oprean, OWNER & CEO, AROBS Transilvania SoftwareDinu Malacopol, Fondator, AKTA
13:00 – 14:00

Business Lunch

14:00 – 15:20

GARRY KASPAROV about Making use of Strategic Thinking

15:20 – 15:35

Sesiune de autografe

Speakeri

  • Cu sprijinul

  • Federatia Romana de Sah
  • Partener

  • Carrefour Romania
  • Iqos
  • OMV Petrom
  • Albalact
  • Editura Litera
  • Fan Courier
  • Apa Nova
  • Veolia
  • Banca Transilvania
  • Superbet
  • aura
  • enRose
  • Partener Media

  • EuropaFM
  • News.ro

Loc

JW Marriott Bucharest Grand Hotel

(sala Constanta)

Calea 13 Septembrie nr 90



Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro